Gde će sve otputovati razglednice sa festivala iz Sombora?

Gde će sve otputovati razglednice sa festivala iz Sombora?

Mališani su svakodnevno tokom trajanja "Limenka teatar festa" imali priliku da pošalju razglednice nekome koga vole i do koga im je stalo. Razglednice, koje su mogli „kupiti“ za samo jedan alukoin, krase motivi grada Sombora kao i slike iz predstava izvedenih na festivalu.

V.Velickovic August31 021

Desetogodišnja Venera Vulić odabrala je razglednicu sa motivom predstave koju je gledala i adresirala je i napisala za brata i sestru koji žive u Sloveniji. Ona je redovni posetilac festivala, a limenke koje donese sakuplja na ulici tako da ujedno i čisti svoj grad!

Lola Vujinović je prvog dana učestvovala na otvaranju festivala a drugog dana došla je na predstavu ali i da napiše razglednicu sa motivom "Pozdrav iz Sombora" ujaku, ujni i sestri iz Zagreba. Ona je sa drugarima sakupila dva ipo džaka limenki.

V.Velickovic August31 036

Malene sestre Mila i Anja pisale su razglednicu sekama u Kruševac. Sve zajedničkim snagama - timski! Anja, koja je mlađa, je nacrtala srce a Mila je pisala. Ni jedna  ni druga ne idu u školu ali znaju da napišu razglednicu!

Jeste da radi gumica, da se izbriše svaka greška ali razglednica mora da ode tačno napisana i bude lepa i uredna. Osmogodišnjoj Dunji je mama pomogla da napiše razglednicu za tetku koja živi u Novom Sadu.

V.Velickovic August31 043

Mali problem deci jedino je bilo napisati adresu primaoca ali zato su im u pomoć priskakali roditelji. Pisanje razglednica im se veoma dopalo i nakon "Limenka teatar festa" sigurno će se mnogi od njih vratiti ovom po malo zaboravljenom običaju...

 

O festivalu

“Limenka teatar fest” je nastao iz manifestacije “Limenkica -ulaznica”, u trinaestoj godini trajanja, kao jedinstvena manifestacija na svetu, koja, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost.

Pročitaj više...

Limenkica