Limeni čovek oduševljava decu Limenka teatar festa

Limeni čovek oduševljava decu Limenka teatar festa

Limenka teatar fest ovih dana mami osmehe na lica novosadske dece. U prva četiri dana festivala posetilo ga je oko 1.200 mališana i njihovih roditelja. Odlične predstave, primamljiv Limenkica bazar sa dobrim knjigama i slikovnicama, ali i blokčićima i stikerima, olovkama i platnenim torbama (sve od recikliranog meterijala), pa taj uzbudljivi postupak recikliranja limenki, samo su deo doživljaja koji mališani ponesu kao utisak sa festivala.

Ipak, jedan im je doživljaj posebno upečatljiv. Uz sva ljubazna lica organizatora i volontera, klinci su posebno zavoleli Limenog čoveka koji ih dočekuje u dvorištu Eđšega i uči kako da recikliraju.

Privlačno im je njegovo neobično odelo, prekriveno staklićima, kaciga sa fensi-šmensi naočarima, ali i njegova duhovitost i spremnost da proćaska sa svakim detetom i strpljivo mu objasni postupak kojim – bar unekoliko – spasavamo prirodu.

Limeni čovek zapravo je Nikola Popović, glumac, student četvrte godine glume beogradskog Fakulteta filmskih i dramskih umetnosti "Sinergija" koji studira u klasi profesora Ivana Jeftovića i asistenta Stojana Đorđevića. Ovog mladog čoveka publika je do sada imala priliku da vidi u obrenovačkom pozorištu, čiji je član bio, ali i u serijama: "Ubice mog oca" i u trećoj sezoni "Urgentnog centra".

Glumac Popović na Limenka teatar festu obreo se spletom okolnosti. Jedan njegov kolega koji je deo Dečjeg pozorišta "Čarapa" nije mogao da igra jednu predstavu, pa ga je zamenio. Valentini i Novici Pavličić, koji vode "Čarapu", dopao se kao glumac, te su ga odmah angažovali za festival, da bude Limen.
Za ovu, deci važnu ulogu najbolje ga je, kaže Nikola, spremila gospođa Vesa iz Dečjeg pozorišta "Duško Radović". Ona je, naime, sašila njegov fenomenalni kostim. Sa decom se odmah dobro povezao, postali su nerazdvojni. Kaže da je oduševljen reakcijama mališana i da je sa njima uvek zadovoljstvo raditi, pa i samo biti u njihovom društvu. Prosto zato što nema foliranja: kad kod njih jednom položiš ispit – možeš drito na Sorbonu!

O festivalu

“Limenka teatar fest” je nastao iz manifestacije “Limenkica -ulaznica”, u trinaestoj godini trajanja, kao jedinstvena manifestacija na svetu, koja, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost.

Pročitaj više...

Limenkica