"Guska na Mesecu"

"Guska na Mesecu"

  • Pozorište "Zvezdica", Zrenjanin
  • 24. jul/ 10 sati

"Guska na Mesecu" predstava je Pozorišta "Zvezdica" iz Zrenjanina. Nastala je na osnovu priče Stevana Pešića. Za razliku od mnogih drugih bajki, u pričama ovog autora dobro i zlo nisu oštro izdeljeni, kao što ni likovi nisu strogo podeljeni na dobre (pozitivne) i zle (negativne). Čak je i Zmaj (a Zmaj je gotovo svuda simbol zla) dat kao usamljena i bespomoćna ličnost o kojoj nema ko da brine. ...

Guska u ovoj predstavi zaljubljena je u Momka, ona obavlja sve kućne poslove, leti na Mesec i snese jaje koje će spasiti Zmaja od usamljenosti.

Time što nije oštro izdvojio dobro od zla, Pešić, naravno, nije želeo da kaže da zlo ne postoji. Naprotiv. On time skreće pažnju da su dobro i zlo isprepletani i da ih nije uvek lako razlučiti, ali da ih treba otkrivati. Mladom gledaocu autor tako ostavlja da sam pronalazi misli i ideje koje nosi prića, čime pokazuje koliko veruje u decu, koliko poštuje njihovu ličnost i koliko ceni njihove mogućnosti.

Dramatizacija, tekstovi songova i režija: Tatjana Reljin
Lutke, scenografija i likovna oprema: Blagovesta Vasileva
Muzika: Vladimir Agić Aga

Igraju:
Tatjana Reljin: Guska, Kineska princeza, Zmajica
Miljan Vuković: Momak, Zmaj, Grožđe, Igla, Metla

PREDSTAVA JE ZA UZRAST 3+

O festivalu

“Limenka teatar fest” je nastao iz manifestacije “Limenkica -ulaznica”, u trinaestoj godini trajanja, kao jedinstvena manifestacija na svetu, koja, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost.

Pročitaj više...

Limenkica