"Jovanče i Marika"

"Jovanče i Marika"

  • "Babec teatar", Bitolj/Makedonija
  • 26. jul/18 sati

"Babec teatar" iz Bitolja/Makedonija stiže sa predstavom "Jovanče i Marika". Deci će ponuditi novu verziju dobro znane bajke braće Grim - "Ivica i Marica". To je priča o dvoje dece koju otac zbog finansijskih problema, pod prisilom supruge, a njihove maćehe, odvodi u šumu i tamo ostavlja.

"Snalažljivost dece i njihova želja da promene teško breme koje moraju da nose na svojim leđima bez ikakve krivice, bila nam je velika inspiracija da napravimo novo i moderno čitanje ove bajke. U to smo uneli mnogo svežine i komičnih scena, umesto strašnih situacija i rešenja. U predstavi ima mnogo plesa
i klasične muzike, a vizuelno rešenje scenografije i kostima, te magični vizuelni efekti doprineće da ova predstava za decu ostane nezaboravan doživljaj.", kaže ekipa predstave.

Autori predstave dodaju da je svrha onoga što su napravili da deci pokaže kako smo jači uz mnogo ljubavi i brige jedni za druge i da nas svaka avantura može naučiti nečemu novom, a iznad svega da je važno da naučimo da razlikujemo zlo od dobra.

Igraju:
Jovanče – Nikola Projčevski
Marika - Julijana Mirčevska
Tatkoto – Petar Spirovski
Maќeata
Vešterkata – Katerina Anevska
Pilenceto

Reditelj: Vasko Mavrovski

PREDSTAVA JE ZA UZRAST 5+

O festivalu

“Limenka teatar fest” je nastao iz manifestacije “Limenkica -ulaznica”, u trinaestoj godini trajanja, kao jedinstvena manifestacija na svetu, koja, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost.

Pročitaj više...

Limenkica