CIRKUS

CIRKUS

  • Pozorište "Pepino" Srbija
  • Nedelja, 03.09. u 11.00 sati

“Cirkus” je lutkarska predstava u kojoj je na sceni 17 marionetskih lutaka. Po žanru, to je komedija i namenjena je svim uzrastima. Na sceni su dva glumca, mnogo muzike i smeha, sve dovoljno za odličnu zabavu.

Predstava na duhovit način vodi publiku kroz svet cirkuskih artista, pokazujući na komičan i pomalo nespretan način, talenat i život umetnika u cirkusu. I sve to uz pomoć marioneta koje su junaci ove predstave.
U režiji Bobana Jovanovića, igraju Luka i Boban Jovanović. Autorka lutaka je Iva Hadžieva, scene - Dragana Breza, dok je majstor svetla i tona Saša Jović.

O pozorištu:

Lutka scena “Pepino” iz Niša je profesionalna lutkarska trupa od 1997. godine. Danas ova putujuća lutkarska trupa broji šest članova: pet glumaca i jednog majstora svetla i tona. Misija im je da predstave za decu odvedu do svih mesta gde ima dece, te da ih upoznaju sa različitim oblicima lutkarstva. Većina njihovih predstava su komedije, a nose poruke drugarstva, ljubavi i poverenja...

Trupa je do sada proputovala Evropu i svet. Igrali su u Austriji, Švajcarskoj, Švedskoj, Indiji, Sloveniji, a bili su nafestivaliuma u Belorusiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Poljskoj, Bugarskoj, Ukrajini, Španiji, Rusiji, Kini Indoneziji, Egiptu, na Tajvanu...

Predstava traje: 40 minuta

O festivalu

“Limenka teatar fest” je nastao iz manifestacije “Limenkica -ulaznica”, u trinaestoj godini trajanja, kao jedinstvena manifestacija na svetu, koja, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost.

Pročitaj više...

Limenkica