JEDNA GOMILA KUFLI

JEDNA GOMILA KUFLI

  • Béla Kövér Lutkarsko Pozorište (Segedin)
  • Sreda, 30.08. u 19.00 sati

“Jedna gomila kufli” je predstava koja nam dolazi iz Segedina, iz Pozorišta lutaka Bela Kover. Zasnovana je na duhovitoj priči Danijela Andraša o sedam zanimljivih, zabavnih i živopisnih stvorenja koja, nit su pasulj, niti... pa videćemo šta su, a Kufli su svakako... Oni vole da se kotrljaju, trče okolo, gledaju zalazak sunca i izležavaju se, ali ih inspirišu i čudne avanture: uzgajaju mahovinu, jedu pečurke koje ih pretvaraju u balone!

Uz salve humora i divne muzike, podsetićemo se šta znači živeti zajedno, kakva su iskustva života u zajednici, a nadasve koliko je važno da pomažemo jedni drugima.

Predstavu je režirao Janko Šnajder, muziku potpisuje Bela Agošton, zvuk i svetlo štimaju Balaž Bom i Peter Patkoš. Sve pripemaju Andrea Tot, Etel Atila Kiš, Ester Tot i Janoš Jernei. U predstavi igraju: Ana Spergel, Gabor Kočanji i Mihalj Rac.

O pozorištu:
Pozorište lutaka Bela Kover postoji od 1946. godine. Neguje raznolik repertoar, za različite uzraste dece. Na scenu postavljaju i klasične i savremene priče, bave se i raznolikim inscenacijama tih priča, pa u svom repertoaru imaju i predstave koje su nastale po novim trendovima, kao što su animacija objekata.

Predstava traje: 55 minuta

O festivalu

“Limenka teatar fest” je nastao iz manifestacije “Limenkica -ulaznica”, u trinaestoj godini trajanja, kao jedinstvena manifestacija na svetu, koja, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost.

Pročitaj više...

Limenkica