VRIJEME ZA BAJKU

VRIJEME ZA BAJKU

  • Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Hrvatska
  • Petak, 01.09. u 19.00 sati

Vreme za bajku je upravo sad… i sad… i sad! Znači uvek. Bajke deci pričaju odrasli, deca odraslima, deca - deci, ali i odrasli odraslima. Naravno da bajke volimo da slušamo svi. I svi znamo da slušamo bajke. I svi smo ih se naslušali. Ispričati bajku - jedna je stvar. Odigrati je – nešto je posve drugo, a igrati se bajke, e to je “najdrugačije”!

Upravo to čine njih dvoje, Bajka i Ružica – igraju se. Igraju se bajke o Crvenkapici, svevremene bajke koju smo svi nebrojeno puta čuli i znamo napamet svaki detalj tako da bismo mogli da je ispričamo i unapred i unazag, pa i dijagonalno.

Igrati se bajke nešto je još lepše, uzbudljivije, poručuje ekipa predstave koju su, prema tekstu Jiržija Strede, obnovili Ivica Lučić i Aleksandra Colnarić, a u njoj igraju: Ivana Vukićević i Gordan Marijanov.

Lutke, masku i scenografiju osmislili su: Dražen Matijašević, Iskra Jovanović Glavaš i Dorija Lilijon,
a rasvetu je oblikovao Igor Elek, dok je izbor muzike napravio Otmar Hegediš.

O pozorištu:

Dječje kazalište Branka Mihaljevića počelo je da radi u Osijeku 1950. godine, a do danas je ostvarilo niz uspešnih nastupa na festivalima – čak u dalekoj Kini i na Tajvanu. Prvu lutkarsku predstavu postavilo je 1962. godine, a 1977. postalo je domaćin Susreta lutkara Hrvatske. Svojim radom insipirisali su mnoge mališane da krenu putem umetnosti.

Predstava traje: 45 minuta

O festivalu

“Limenka teatar fest” je nastao iz manifestacije “Limenkica -ulaznica”, u trinaestoj godini trajanja, kao jedinstvena manifestacija na svetu, koja, na neobičan način spaja edukaciju dece i mladih o zaštiti životne sredine i reciklaži i pozorišnu umetnost.

Pročitaj više...

Limenkica